Back to All Events

Steam festival

STEAM folder sig ud for allerførste gang, når en gruppe unge sætter fokus på mødet mellem kunst og teknologi.
Vi stiller os selv spørgsmål som:
Hvordan påvirker teknologi dit liv?
Er bakterier kunst?
Hvad er grænserne for, hvad der kan kaldes et musikinstrument?
Kan computere skrive digte?

Vi tager udgangspunkt i B-siderne. Dét vi ikke ser ved første øjekast - Eksperimenter, fraklip og de blinde vinkler. Derudover samles der inspiration til festivalen fra fem nøglebegreber, nemlig Science, Technology, Entrepreneurship, Art og Making.

På dagen vil der være mad fra Suhrs Højskole, øl og gin & tonics i baren, installationskunst fra blandt andre Ungt Lys og teknologisk-inspireret musik til øregangene leveret af Dirt White og Schemes of Faith. Der vil derudover være 3 gratis workshops i tidsrummet 15-19. Alle workshops kræver en tilmelding via det respektive link i beskrivelsen.

15-17: Kunst og Kodning. En to-timers workshop med Andreas Refsgaard som vært. Du skal skabe digitale, visuelle og interaktive kunstværker vha. kodning. Som deltage skal du medbringe egen bærbar computer. Deltagelse kræver en tilmelding via link:
https://billetto.dk/e/workshop-kunst-kodning-billetter-307047

17-19: Stofprint med bakterier. En workshop, i samarbejde med Biologigaragen og Littlepinkmaker, hvor du har mulighed for at arbejde kreativt med molekylærbiologi, hvor stiller spørgsmålet om, hvorledes bakterier kan være kunst. Workshoppens varighed er ca. 30-40 minutter, så der er plads til 3 runder, hvor der på dagen er først-til-mølle-princip på tidsrummene. Deltagelse kræver en tilmelding via link:
https://billetto.dk/e/workshop-stofprint-med-bakterier-billetter-307331

17-19: Lyd og Teknologi. I samarbejde med JA-kontoret, vil vi på denne workshop udfordre idéen om, hvad musik er. Her skal du eksperimentere med at bygge instrumenter og lydmaskiner af både analoge og digitale komponenter. Deltagelse kræver en tilmelding via link:
https://billetto.dk/e/workshop-lyd-teknologi-billetter-308100

Kom og rør, hør og smag på eksperimenter fra i går, i dag og i morgen. Bliv inspireret og udfordret på din forestilling om kunst og teknologi, når Danmarks Tekniske Museum slår dørene op for STEAM Festival den 22. September fra kl. 15-22.

Der vil naturligvis være gratis adgang til festivalen for alle.

Festivalen er en del af Golden Days.

Earlier Event: September 18
Sustainable fibers
Later Event: February 2
Batik med plante farve